به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در جلسه با اعضای کمیسیون عمران مجلس یازدهم شورای اسلامی که عصر یکشنبه نهم اردیبهشت ماه در ساختمان دادمان برگزار شد، گزارشی از عملکرد این وزارتخانه در حوزههای راه و مسکن را ارائه کرد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تکلیف ساخت یک میلیون مسکن بر اساس قانون جهش تولید مسکن گفت: تا امروز ۲ میلیون و ۵۴۸ هزار واحد نهضت ملی مسکن در مراحل مختلف ساخت قرار گرفته که در این رقم، آمار صنعت شهرها محاسبه نشده است.
بذرپاش در ادامه آمار تأمین زمین در طرح نهضت ملی مسکن را بیش از ۵۲ هزار هکتار در بخش شهری و شهرکها اعلام کرد و گفت: علاوه بر حجم قابل توجه تامین زمین شهری، تامین زمینهای روستایی به ۳۵ هزار هکتار رسیده است که این عدد تا تابستان به ۵۰ هزار هکتار میرسد.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، تامین اراضی طرح نهضت ملی مسکن مجموعاً تا تابستان به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار زمین میرسد، این در حالی است که در کل طرح بزرگ مسکن مهر صرفا ۸ هزار هکتار زمین تامین شد.
بذرپاش در حوزه تکمیل مسکن مهر نیز گفت: در ابتدای دولت بیش از ۲۴۰ هزار واحد از طرح مسکن مهر بر زمین مانده بود که امروز بیش از نیمی از این واحدها به بهرهبرداری رسیده است.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، بزرگترین پروژه مولدسازی دولت و کشور در وزارت راه و شهرسازی در عملیات آماده سازی اراضی طرح نهضت ملی مسکن و اتمام مساکن مهر تبلور یافته است.
بذرپاش در ادامه به آمار مهم رشد بخش مسکن و ساختمان اشاره کرد و گفت: در سال ۹۸ این رقم منفی ۱۵.۵ درصد و در سال ۹۹ منفی ۱۳ درصد بوده اما در حال حاضر آمارها حاکی از آن است که در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ این رشد به مثبت ۴.۸ رسیده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ایجاد شهرهای ساحلی اشاره کرد و درباره اقدامات انجام شده در این حوزه تا کنون توضیح داد: ۲۷ نقطه ساحلی در استانها به تصویب رسیده و عملیات اجرایی دو شهر خلیج فارس در شهر بندر عباس و شهر مکران مرکزی نیز آغاز شده است.
وزیر راه و شهرسازی به اقدامات انجام شده توسط وزارت راه و شهرسازی در حوزه بازار مسکن اشاره کرد و گفت: ما منتظر ابلاغ قانون ساماندهی بازار مسکن نماندیم و مهمترین اقدام انجام شده در این زمینه حذف واسطهها با اجرای سامانه خودنویس بود که با هدف حذف واسطه موجر و مستأجر اجرا شد و تا کنون در فاز اول بیش از ۲۲۶ هزار و ۱۰۰ قرارداد قطعی، کد رهگیری دریافت کرده اند. مقرر شده که خرید و فروش را هم وارد سامانه خودنویس کنیم که البته مراحل مختلفی را باید طی کند.
بذرپاش اقدام دوم را اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی دانست و افزود: این قانون از قبل انقلاب وجود داشته اما به دلایل مختلف اجرایی نشده در حالی که تا کنون ۵۰۰ هزار واحد شناسایی شده و ۱۸۲ هزار واحد نیز به بازار عرضه شده، ۱۲۰ هزار واحد هم به سازمان امروز مالیاتی معرفی شده است.
وی در ادامه به نظارت بر بنگاههای معاملات املاک اشاره کرد و گفت: تا کنون بیش از ۱۱۰ هزار نظارت انجام شده و با بیش از ۸ هزار واحد صنفی برخورد شد و تعزیرات اعمال قانون کرد.
رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جادهای و رشد ۹درصدی ترانزیتی ریلی
وزیر راه و شهرسازی در بخش دوم این جلسه ۴ ساعته به عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه حملونقل اشاره کرد و گفت: در حوزه ترانزیت با وجود همه کاستیها و کمبودها به رشد ۵۸ درصدی در حوزه ترانزیت جادهای و رشد ۹ درصدی در ترانزیتی ریلی دست یافتیم.
بذرپاش در ادامه به همکاری با کشورهای همسایه و منطقه و جذب سرمایهگذاری خارجی در پروژههای عمرانی کشور از جمله راه آهن شلمچه_بصره، پروژه ریلی رشت_آستارا و قراردادهای سرمایهگذاری در حوزه بنادر از جمله بندر چابهار اشاره کرد و گفت: در راستای صدور خدمات فنی و مهندسی در سال گذشته دو قرارداد احداث جاده در مسیر ارمنستان به ارزش ۲۱۰ میلیون دلار و در ترکمنستان به ارزش ۵۵۰ میلیون دلار که کارکرد کریدوری دارد با پیمانکاری شرکتهای ایرانی منعقد شده است که مجموع آنها به ۷۶۰ میلیون دلار میرسد.
اتمام پروژههای نیمهتمام در سال ۱۴۰۲
وی یکی از هدفگذاریهای وزارت راه و شهرسازی در سال گذشته را اتمام پروژههای نیمه تمام دانست و به تکمیل چند پروژه بزرگ ریلی از جمله راه آهن بستان آباد به خاوران و راه آهن همدان به سنندج و همچنین پروژههای آزادراهی و جادهای از جمله آزادراه اصفهان شیراز، پاتاوه_ دهدشت و قطعه آزادراهی منجیل به رودبار اشاره کرد.
احداث ۳ هزار کیلومتر راه روستایی در سال گذشته
بذرپاش یادآور شد: در حوزه راه روستایی سال گذشته ۳ هزار کیلومتر راه احداث شد و ۶ هزار و ۸۰۰ کیلومتر روکش و بهسازی راه روستایی انجام شد.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به برخی اقدامات و دستاوردهای وزارت راه و شهرسازی در حوزه هوایی گفت: دسترسی مناسب مردم به بلیت، خدمات مناسب فرودگاهی و کاهش تأخیرها اولویتهای این حوزه است و انجام بیش از ۲۸۸ هزار نشستوبرخاست در فرودگاههای داخلی کشور و اعزام و پذیرش ۳۳.۵ میلیون مسافر در سال ۱۴۰۲ نشان دهنده استقبال مردم از جابهجایی با این مد حملونقلی است.
رشد تجارت دریابرد و احداث بندر جدید در اکثر استانهای کشور و همچنین سرمایهگذاری به ارزش بیش از ۵۵ هزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در بنادر کشور از جمله مواردی بود که توسط بذرپاش در بخش عملکرد دریایی مورد اشاره قرار گرفت.
یادآور میشود، جلسه مشترک اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با وزیر راه و شهرسازی و معاونان وی در حوزه مسکن و حملونقل یکشنبه شب نهم اردیبهشت ماه در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
در این جلسه اعضای کمیسیون عمران ضمن ارائه ارزیابی خود از عملکرد وزارت راه و شهرسازی در سال گذشته، نقطه نظرات خود را در این خصوص بیان کردند.
در پایان این نشست، وزیر راه و شهرسازی از شارلی انویه تکیه، نماینده مسیحیان عاشوری در مجلس یازدهم شورای اسلامی و عضو کمیسیون عمران به عنوان برگزیده نمایندگان ناظر تجلیل و از حضور مستمر و فعال وی در همه جلسات و مشارکت در مباحث مختلف قدردانی کرد.